eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk

Fidesz: Hagyó az MSZP és nem a főváros érdekeit szolgálta

A Fidesz szerint Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesként nem a fővárosiak, hanem az MSZP érdekeit képviselte. Németh Szilárd, a Fidesz fővárosi és országgyűlési képviselője azt mondta: a nyilatkozatok szerint Hagyó Miklós ügyeibe még maga Demszky Gábor főpolgármester sem tudott vagy akart beleszólni.

Hagyó Miklóst tegnap szólította fel lemondásra az MSZP fővárosi elnöksége. Burány Sándor, a párt budapesti elnöke arra kérte a politikust, hogy lépjen vissza az egyéni országgyűlési képviselő-jelöltségtől, emellett mondjon le budapesti listás helyéről és közgyűlési mandátumáról.

Az MSZP országos vezetése egyetért a kéréssel. Hagyó Miklós egyelőre annyit közölt, hogy egyeztet az ügyben a XII. kerületi szocialistákkal. A volt főpolgármester-helyettes azt mondta: az egész MSZP-nek tartozik elszámolással, de úgy tartja etikusnak, ha a döntés előtt az őt delegáló és az általa vezetett alapszervezet elnökségével konzultál.

Korábban az atv.hu számolt be arról, hogy terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra, valamint Tóthfalusi Györgyre, a BKV igazgatótanácsának szabad demokrata elnökére Antal Attila, a közlekedési cég hűtlen kezeléssel gyanúsított volt vezérigazgatója és Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezetője.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×