Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Burány Sándor szerint Hagyó Miklós lemondása egy nehéz döntés volt nehéz helyzetben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nehéz döntés volt nehéz helyzetben - így kommentálta Burány Sándor Hagyó Miklós bejelentését, miszerint lemond fővárosi közgyűlési mandátumáról, visszalép budapesti listás helyéről és egyéni képviselő-jelöltségétől. Az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP budapesti elnöke hozzátette: megköszöni Hagyó Miklós döntését.

Először egy kereskedelmi tévé honlapján jelent meg az az információ, hogy Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra. Ezek után kérte fel az MSZP a volt főpolgármester-helyettest, hogy mondjon le fővárosi közgyűlési mandátumáról és lépjen vissza budapesti listás helyéről, amelyet kedden meg is tett.

Az MSZP budapesti elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: azért vették komolyan a terhelő vallomásról szóló sajtóértesülést, mert azt nem cáfolta senki, és több információ is arra utalt, hogy tényként kell kezelni a hírt.

Burány Sándor hozzátette: a szocialista párt úgy látta, minél korábban fel kell szólítani a lemondásra Hagyó Miklóst, ezért nem várták meg a hivatalos megerősítést.

Hangsúlyozta: mindig mérlegelni kell a sajtóhírek súlyát, mert ha a jobboldali sajtóban jelenik meg ehhez hasonló információ, akkor "annak nem ülünk fel". Hagyó Miklóssal kapcsolatban azonban ügyvédekkel is konzultáltak, és minden jel arra mutatott, hogy a hírt komolyan kell venni.

A lemondás nehéz döntés volt egy nehéz helyzetben Hagyó Miklós részéről - mondta Burány Sándor, aki hozzátette: megköszöni a volt főpolgármester-helyettes döntését.