eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Burány Sándor szerint Hagyó Miklós lemondása egy nehéz döntés volt nehéz helyzetben

Nehéz döntés volt nehéz helyzetben - így kommentálta Burány Sándor Hagyó Miklós bejelentését, miszerint lemond fővárosi közgyűlési mandátumáról, visszalép budapesti listás helyéről és egyéni képviselő-jelöltségétől. Az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP budapesti elnöke hozzátette: megköszöni Hagyó Miklós döntését.

Először egy kereskedelmi tévé honlapján jelent meg az az információ, hogy Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra. Ezek után kérte fel az MSZP a volt főpolgármester-helyettest, hogy mondjon le fővárosi közgyűlési mandátumáról és lépjen vissza budapesti listás helyéről, amelyet kedden meg is tett.

Az MSZP budapesti elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: azért vették komolyan a terhelő vallomásról szóló sajtóértesülést, mert azt nem cáfolta senki, és több információ is arra utalt, hogy tényként kell kezelni a hírt.

Burány Sándor hozzátette: a szocialista párt úgy látta, minél korábban fel kell szólítani a lemondásra Hagyó Miklóst, ezért nem várták meg a hivatalos megerősítést.

Hangsúlyozta: mindig mérlegelni kell a sajtóhírek súlyát, mert ha a jobboldali sajtóban jelenik meg ehhez hasonló információ, akkor "annak nem ülünk fel". Hagyó Miklóssal kapcsolatban azonban ügyvédekkel is konzultáltak, és minden jel arra mutatott, hogy a hírt komolyan kell venni.

A lemondás nehéz döntés volt egy nehéz helyzetben Hagyó Miklós részéről - mondta Burány Sándor, aki hozzátette: megköszöni a volt főpolgármester-helyettes döntését.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×