eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Szabó Máté a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény felülvizsgálatát sürgette

Ismét a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény, és az ahhoz kapcsolódó jogszabályok felülvizsgálatát sürgette az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Szabó Máté az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága elnökének írt válaszlevelében ugyanakkor hangsúlyozza: az ombudsmant nem hatalmazza fel a törvény arra, hogy észrevételt tegyen a romák elleni sorozatgyilkosságok felderítésével összefüggő nemzetbiztonsági munkát értékelő munkacsoport jelentéséről.

Az országgyűlési biztos azután közölte ezt, hogy Simicskó István megküldte neki a dokumentumot. Szabó Máté megismételte: a kormánnyal 2008-ban kezdeményezett párbeszéd igazolta, hogy nincsenek világos határok a bűnüldözés, a nemzetbiztonsági védelem és az általános biztonságpolitikai szempontok között, ami a jogállami alapértékek sérelméhez vezethetnek, és ronthatják a nemzetbiztonsági műveletek szakmai hatásfokát. Hozzátette: a törvények felülvizsgálata érdekében indult munka teljesen leállt.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×