Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fidesz nem kér az \"ejtőernyősökből\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz szerint a 6 évre szóló államigazgatási vezetői megbízások sértik egy következő kabinet alkotmányban biztosított szervezet-alakítási szabadságát. Az ellenzéki párt frakcióigazgatója úgy fogalmazott: ha a Fidesz kormányra kerül, meg fogja találni a módját annak, hogy érvényt szerezzen az emberek akaratának, és nem fogja tétlenül nézni az ejtőernyősöket a fontos funkciókban.

Répássy Róbert hangsúlyozta. a minisztériumok összesítése alapján a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány összesen 479 vezető köztisztviselőt nevezett ki; közülük csaknem 300-nak 2013-ban, 96-nak 2014-ben, 76-nak 2015-ben, kettőnek pedig 2016-ban jár le a vezetői megbízása.

A frakcióigazgató úgy véli, a szocialisták nemcsak a következő kormány mozgásterét szűkítik, hanem semmibe veszik a választói akaratot is. A minisztériumok ugyanakkor azt hangsúlyozták, hogy a hatéves kinevezés a közigazgatás szakmai stabilitásának megerősítését szolgálja, és ha egy tisztségviselő rossz munkát végez, akkor kinevezése visszavonható.

A kancelláriaminiszter a Fidesz nyilatkozata mögött a politikai zsákmányszerzést látja. Molnár Csaba a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: a legnagyobb ellenzéki párt a lakitelki népfőiskolán ezres nagyságrendben képezi azokat a pártkatonákat, akiket a központi államigazgatásba szánnak.