eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fidesz-KDNP: lebukott az MSZP nyugdíjügyben

A Fidesz-KDNP szerint ha folytatódna a Gyurcsány-Bajnai-korszak, könnyen lehet, hogy a következő korosztályok már 70 éves nyugdíjkorhatárt lennének kénytelenek megélni, eltűnhetne a magánnyugdíjpénztári befektetések nagy része, és tovább csökkenhetne a nyugdíjak értéke.

A Fidesz nyugdíjas tagozatának "Védjük meg a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat!" című rendezvényén Soltész Miklós, az ellenzéki frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője beszédében úgy fogalmazott, a szocialisták lebuktak: a választások előtt ígérnek, a választások után pedig - ha nyernének - megszorítanának.

A politikus hangsúlyozta: ha a Fidesz-KDNP kormányra kerül, nem fogja megengedni, hogy a szocialisták tovább sújtsák a nyugdíjasokat.

Soltész Miklós a 70 éves nyugdíjkorhatárral kapcsolatban rámutatott: ma Magyarországon a várható élettartam 73,5 év. Véleménye szerint az MSZP ugyanazt a hazudozást folytatja, mint 2006 előtt: akkor is átverte az időseket, a nyugdíj előtt állókat.

Ezek alapján mindenki joggal várja el a szocialistáktól és miniszterelnök-jelöltjüktől, Mesterházy Attilától, hogy válaszoljon azokra a kérdésekre: miért vették el a 13. havi nyugdíjat, miért csökkentették a nyugdíjak vásárlóértékét az elmúlt években, miért emelték először 62, majd 65 évre a nyugdíjkorhatárt - sorolta Soltész Miklós.

"Miért csökkentették 2008-tól nyolc százalékkal a nyugdíjba menő, főleg a Ratkó-korszakban született embereknek a nyugdíjmegállapítását?" - kérdezte.

Soltész Miklós úgy látja, arra is választ kell adniuk a szocialistáknak, hogy miért vették el több tízezer nyugdíjas gáz- és távhőtámogatását az elmúlt években, miért vezették be annak idején a kórházi napidíjat, valamint a vizitdíjat, és miért nem emelték az öregségi nyugdíjminimumot három éve. Kiemelte, a Fidesz-KDNP - kormányra kerülése esetén - meg fogja védeni a nyugdíjasokat, és nem fogja 70 évre emelni a nyugdíjkorhatárt.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×