eur:
393.92
usd:
369.66
bux:
65915
2024. április 23. kedd Béla

Bod Péter Ákos: A legitimitást ki kell használni

Bod Péter Ákos közgazdász szerint teljesen mindegy, hogy a következő kormány mögött egyszerű többség vagy kétharmados parlamenti támogatottság áll, az első évben minden fontos lépést meg kell tenni. A Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezetője az InfoRádiónak elmondta: mindenképpen hozzá kell nyúlni a szociális ellátórendszerekhez.

A választásokon nyertes párt legitimitása jó darabig megkérdőjelezhetetlen, ezt pedig ki kell használni, azaz meg kell lépni a szükséges, bár kellemetlen lépéseket - véli Bod Péter Ákos, aki szerint ezek elmaradásával a társadalmi támogatás is elveszhet, noha a parlamenti többség megmarad.

Hangsúlyozta: a nemzetközi tapasztalat is az, hogy az első évben meg lehet csinálni, azt muszáj is megtenni, a nehézségek és a társadalmi ellenállás idővel csak növekszik.

Példaként említette a munkanélküli segélyezés kérdését, amelyhez szavai szerint mindenképpen hozzá kellene nyúlni. Mint mondta, ezt csak annak lenne szabad fizetni, aki valóban rászorul, és aki valóban mindent megtesz annak érdekében, hogy visszakerüljön a munkaerőpiacra.

A közgazdász professzor nem tartja kizártnak, hogy a 10,5 százalékos munkanélküliség rövid távon tovább növekszik. Hozzátette: önmagában az exportpiacok növekedései nem jelentenek kilábalást.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×