eur:
394.77
usd:
370.38
bux:
65321.98
2024. április 19. péntek Emma

Új főigazgató az NBH élén

Bajnai Gordon miniszterelnök átadta Balajti Lászlónak, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának, valamint Dobokay Gábornak, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójának kinevezési okmányaikat.

A közlemény szerint az eseményen jelen volt Juhász Gábor, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter is.

Az új főigazgatókat szakmai pályafutásuk és alkalmasságuk alapján választotta ki a miniszterelnök. Bajnai Gordon a kinevezések átadása után elmondta: törvényes, szakszerű és hatékony munkát vár el az új vezetőktől -olvasható a kommünikében.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága december 21-i ülésén konszenzussal, ellenszavazat nélkül támogatta Balajti László és Dobokay Gábor főigazgatói kinevezését - ismerteti a közlemény.

Az MTI aznapi tudósításában saját információra hivatkozva azt írta: a jelöltek kinevezését hat igen és négy tartózkodás mellett támogatta a testület. A tartózkodók a Fidesz képviselői voltak.

Szollár Domokos kormányszóvivő az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett arra: a két tisztviselő kinevezését még 2009 végén javasolta a miniszterelnök, így a kormány múlt heti ülésén elfogadott döntési moratórium ezeket nem érinti, nem is érintheti.

Mint mondta, múlt szerdán döntött a kormány arról, hogy személyi kérdésekben és a közfeladatok ellátásához nélkülözhető pénzügyi kötelezettségvállalásoknál döntési moratóriumot hirdet meg. E szerint 2010. március 1-től az új kormány minisztereinek kinevezéséig nem lehet új vezetőket kinevezni minisztériumoknál és a központi államigazgatási szerveknél.

A központi államigazgatási szervek, illetve más költségvetési szervek, vagy a vagyonkezelésükbe tartozó gazdasági társaságok április 1-je után pedig 10 millió forintnál nagyobb értékű vagyon átruházásáról, illetve hasznosításáról csak a kormány hozzájárulásával dönthetnek. A döntéssel a Bajnai-kormány a következő kabinet mozgásterét kívánja meghagyni - ismertette Szollár Domokos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×