Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tart a sztrájk Ferihegyen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Továbbra is sztrájkolnak Ferihegyen a földi kiszolgálók, miután a Malév GH vezetése elvetette a munkavállalókat képviselő LESZ kompromisszumos javaslatát, pedig az csak 30 millió forinttal különbözött a szakszervezet indítványától - olvasható a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) közleményében.

A LESZ tudatta: folytatódtak a tárgyalások a Malév GH vezetői és a dolgozókat képviselő LESZ között, a menedzsment azonban nemet mondott a szakszervezet újabb kompromisszumos javaslatára. A dokumentum szerint a szakszervezet azt javasolta, hogy a közelmúltban bejelentett megszorítások által leginkább érintett területek dolgozói kapjanak több kompenzációt az eltörölt pótlékokért, hogy fizetésük ne csökkenjen.

A szakszervezeti javaslat nem vonatkozik a jobban kereső műszakvezetőkre és a középvezetőkre. Ugyanakkor a LESZ javaslata minden dolgozó számára kompenzációt nyújtana az eddig folyósított nyugdíjpénztári befizetések eltörléséért.

A LESZ szerint az egyik legnagyobb brit szakszervezet, a Unite, amely a szigetország légi közlekedésében meghatározó szerepet játszik, konkrét támogatást ígért a budapesti sztrájkolóknak.

Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója az MTI-nek elmondta: 30 millió forinttal a Malév GH is megemelné a kompenzációt, de annak elosztási elveiben nem értettek egyet, ezért nem tudtak megegyezni.

A Ferihegyi repülőtéren a sztrájk ellenére a járatok menetrend szerint közlekednek.