eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb per a Maddie ügyében nyomozó felügyelő ellen

Ismét pert indítanak az évekkel ezelőtt eltűnt brit kislány, Madeleine McCann szülei az ügyben nyomozó rendőrfelügyelő ellen.

Kate és Gerry McCann azzal vádolja Goncalo Amaralt, a portugál nyomozás egykori vezetőjét, hogy hivatali titkokat árult el. Isabel Duarte, a házaspár ügyvédje elmondta: a szülők szerint Amaral a nyomozásra vonatkozó titkos részleteket hozott nyilvánosságra az ügyről írt könyvében. A portugál törvények szerint ilyen információkat csak a nyomozás lezárása után lehet közölni. Az időközben nyugdíjba vonult nyomozó könyve azonban még az ügy lezárása előtt megjelent.

Amaral ex-nyomozó Maddie - Igazság a hazugságban című könyvében úgy vélekedik, hogy a kislány már régóta halott és ehhez a szüleinek is közük van.

A McCann házaspár már kérvényezte a könyv betiltását. A portugál bíróság a kérvénynek 2009 szeptemberében ideiglenesen helyt adott.

Jelenleg a lisszaboni bíróság azt mérlegeli, hogy végérvényesen be kell-e tiltani Amaral könyvét. A tárgyalást február 10-én folytatják több tanú meghallgatásával.

McCannék azzal indokolták követelésüket, hogy a könyv rágalmazás, és megnehezíti a lányuk utáni kutatást. Amaral ezzel szemben a véleménynyilvánítás jogára hivatkozik.

Egy másik keresetükben Maddie szülei 1,2 millió euró (322 millió forint) kártérítést követelnek a nyugdíjba vonult felügyelőtől a rágalmazás miatt.

Maddie McCann négyévesen, 2007. május 3-án tűnt egy tengerparti nyaralóból a Portugália déli részén lévő Algarve tartományban. A rendőrség kezdetben a gyermek elrablásából indult ki, később azonban egyre inkább azt az elméletet látták reálisnak, amely szerint a kislány már a nyaralóban meghalt, holttestét pedig szülei tüntették el.

A rendőrség a feltételezéseket nem tudta bizonyítani, ezért a nyomozást eredmények hiányában megszüntették, az ügyet lezáratlanul félretették.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×