eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nincs megállapodás, folytatódik a BKV-sztrájk

A déli egyeztetésen sem sikerült megállapodnia a sztrájkot meghirdető 14 szakszervezetnek a BKV menedzsmentjével a kollektív szerződésről, ezért az érdekképviseletek folytatják a kedden megkezdett, határozatlan idejű sztrájkot - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője.

A szóvivő beszámolt arról, a korábbi tárgyaláson kérték a munkáltatótól a 15 évre szóló üzleti modellt, amit most megkaptak, de kérték, hogy adják át az üzleti tervet is, mert csak a számok tükrében tudnak továbblépni.

Nemes Gábor csatlakozásra kérte azokat, akik eddig nem vettek részt a sztrájkban. Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója ezzel szemben azt mondta: a cég jövője érdekében ők arra kérik a jelenleg nem sztrájkolókat, hogy ne csatlakozzanak a munkabeszüntetéshez.

Nemes Gábor még a délelőtti egyeztetés után közölte, hogy a sztrájkbizottság Bajnai Gordon kormányfőhöz fordul, mert tájékoztatni szeretné a kialakult helyzetről. Mint közölte: a szakszervezetek információja szerint megvan minden olyan költségfedezet, amellyel teljesíthető lenne a szakszervezetek kérésre, de ezt a menedzsment nem veszi figyelembe.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója elmondta: a cég további ajánlatot nem tud tenni.

Mindenki ragaszkodik az álláspontjához, de megnyugtató, hogy a sztrájkbizottság meg akar egyezni - tette hozzá. Az igazgató közölte: a BKV napi 50 millió forintot takarít meg a sztrájk idején. A cégnek a munkabeszüntetés ugyan napi 40 millió forint pluszköltséget jelent, ezt azonban ellensúlyozza a 90 millió forintos megtakarítás.

Arra a kérdésre, hogy a BKV kárpótolja-e a bérlettel rendelkezőket, Székelyné Pásztor Erzsébet azt mondta: a kártérítés kérdését a törvény nem szabályozza; jelenleg is vizsgálják a pénzügyi lehetőségeket.

A tárgyalásokat délben folytatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×