eur:
394.42
usd:
370.73
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

BKV-sztrájk: tíz órakor folytatódnak a tárgyalások

Ma is folytatódik a BKV-sztrájk, miután a cég menedzsmentje és a szakszervezetek vezetői tegnap sem tudtak megállapodni a kollektív szerződésről. A felek délelőtt 10 órakor ülnek ismét tárgyalóasztalhoz

A BKV vezetése eredménytelennek nyilvánította a szakszervezetekkel tegnap tartott tárgyalásokat, mert továbbra sem tudja elfogadni a sztrájkolók ajánlatát, azzal ugyanis túllépné a rendelkezésre álló pénzügyi keretet. Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője azt mondta: a BKV nem tett új ajánlatot, a szakszervezetek pedig nem tudnak engedni álláspontjukból, mert nincsenek plusz követeléseik; azokat a juttatásokat szeretnék megtartani, amit eddig a kollektív szerződés biztosított.

A BKV szerint a cégvezetőség javaslata biztosítaná a dolgozóknak a korábbi kollektív szerződésben szereplő 3 százalékos nyugdíj- és egészségpénztári támogatást, de nem a kollektív szerződésben, hanem a bér jellegű kiadások között, a bértárgyalások keretében.

Az érdekképviseletek azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy a kollektív szerződésben rögzítsék a 3-3 százalékos bér jellegű hozzájárulásokat.

 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×