eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Sztrájk kezdődött Ferihegyen

Eredménytelenül zárult a dolgozók és a Malév GH vezetése között zajló tárgyalások hétfői fordulója is, így este 8 órakor sztrájk kezdődött a Ferihegyi repülőtéren. A földi kiszolgálók munkabeszüntetése ellenére a Malév forgalma zavartalan.

A dolgozókat képviselő szakszervezet több - mind az új kollektív szerződésre, mind az annak hiányából fakadó veszteségek kompenzálására vonatkozó - javaslattal érkezett az egyeztetésre, a vállalat vezetése azonban rendre elutasította azokat, miközben előremutató javaslatokat továbbra sem tett - olvasható a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) közleményében, amely szerint az elkeseredett, megélhetésüket féltő dolgozók azért nyúlnak a sztrájk végső eszközéhez, mert a nyereséges vállalat alkalmazottainak bére újabb megvonások után idén ismét csökken.

A szakszervezet nem tudja elfogadni, hogy az eddigi ínséges évek után tovább csökkenjen a Malév Ground Handling Zrt. dolgozóinak reálkeresete, ezért 2010. január 11-én, hétfőn 20.00 órakor határozatlan ideig tartó sztrájkba kezdett. A szakszervezet továbbra is nyitott a munkaadóval történő konstruktív egyeztetésre.

Zavartalan a Malév forgalma egyelőre a ferihegyi repülőtéren földi kiszolgálást végző cégnél hirdetett sztrájk ellenére, a munkavállalók közül csak néhányan szüntették be hétfőn este a munkát - közölte Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője az MTI-vel.

Hegedűs Ádám elmondta, hogy a Malév 4 esti járata menetrend szerint elindul. Kedden reggel 7 óra 15 perckor indul a légitársaság első két járata, Brüsszelbe és Amszterdamba, egyelőre úgy tűnik, időben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×