eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A benzin árához kötnék a parkolási díjat

Kisebb módosításokkal támogatja a közlekedési tárca parkolási díjra vonatkozó törvénytervezetét a főváros vezetése. A városháza kommunikációs igazgatója azután beszélt erről, hogy a Főpolgármesteri Kabinet megvitatta a minisztérium elképzelését, amely a benzin árához kötné a díjak mértékét.

Nyáry Krisztián emlékeztetett arra: a közlekedési tárca azután dolgozta ki javaslatait, hogy az Alkotmánybíróság tavaly november 18-án megsemmisített több, a parkolást szabályozó helyi és országos jogszabályt és június 30-ig adott határidőt a helyzet rendezésére.

Nyáry Krisztián a javaslatra utalva elmondta: a jogszabálytervezet szerint az első kategóriába eső várakozási övezetben a 95-ös benzin előző évi átlagárának felét tenné ki a parkolási díj. Hozzátette: a főváros azt szeretné, ha a törvényben rögzítenék, hogy a szabályozás nem vonatkozik alagútra, aluljáróra, valamint a jogszabálynak azt is tartalmaznia kell, hogy ki mentesül a várakozási díj fizetése alól.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×