Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Helyreállt a buszközlekedés a fővárosban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ma reggel majdnem feleannyi busz maradt a BKV garázsaiban, mint kedden, ám az egyik alkalmazottat a rendőrök vitték el, mert több buszon is elvágta az ablakmosó folyadék vezetékét. A szakszervezetek és a menedzsment egyelőre nem jutott egyezségre a jövő hét kedden várható sztrájk alatti elégséges szolgáltatásról sem, így nem lehet tudni, hogy jár-e majd egyáltalán bármi. A felek holnap délelőtt folytatják a tárgyalást.

A távirati iroda információi szerint szabotálni próbálta ma reggel a BKV egyik alkalmazottja a járművek üzembe helyezését, ugyanis több buszon is elvágta az ablakmosó folyadék vezetékét. A hírügynökség a közlekedési társaságtól származó forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a dolgozót a rendőrség vitte el. A BRFK sajtóosztályán sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták az értesülést, későbbre ígértek tájékoztatást.

A keddihez képest mára egyébként majdnem felére csökkent a ki nem adott vagy késve forgalomba állított autóbuszok száma. A nyolc órás adatok szerint összesen 142 autóbusz nem állt forgalomba. A közlekedési társaság közleménye szerint mindez a buszvezetőket ellenőrző szuperkontroll-csoport működésének köszönhető.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője azonban eltérő állásponton van. Szerinte egyszerűen azért ment ki több busz a forgalomba, mert több alkatrész érkezett a garázsokba, és az elmúlt napok folyamán plusz létszámot csoportosítottak át a javító brigádokba.

A BKV közleménye szerint 11 órára gyakorlatilag helyreállt a buszközlekedés a fővárosban, már csak a 90-es, a 200E és a 276E jelzésű buszoknál kellett kisebb, négy-öt perces késésekre számítani.

Arról, hogy a már említett incidensen kívül ma hajnalban voltak-e elbocsátások, egyelőre sem a társaságtól, sem Nemes Gábortól nem kaptunk információt. A sztrájkbizottság szóvivője azonban elmondta, hogy a szerda hajnalban elbocsátott két buszvezetőnek a szakszervezetek minden segítséget megadnak.

A szakszervezetek és a menedzsment egyelőre nem jutott egyezségre a jövő hét kedden várható sztrájk alatti elégséges szolgáltatásról sem, így nem lehet tudni, hogy jár-e majd egyáltalán bármi. A felek holnap délelőtt folytatják a tárgyalást.