eur:
394.74
usd:
370.24
bux:
65176.05
2024. április 19. péntek Emma

Egy platformon a települési és a kisebbségi önkormányzat Mátraverebélyen

Mátraverebély települési és cigány kisebbségi önkormányzata rendkívüli ülésén közös állásfoglalásban ítélt el egy, a faluban történt bűncselekményt, amelyben egy köztiszteletben álló család tagjait megtámadták, életveszélyes sérülést okozva az édesanyának - mondta a polgármester.

Nagy Attila (MSZP) elmondta: felháborodást és ijedtséget váltott ki a Nógrád megyei faluban a december 29-i erőszakos bűncselekmény.

Azért hívta össze a rendkívüli testületi ülést, mert egyrészt a képviselő-testület nem mehet el szó nélkül ilyen ügy mellett, másrészt a kisebbségi önkormányzattal való közös fellépéssel is hangsúlyozni akarták, hogy nem etnikai konfliktusról van szó - mondta.

Egy testvérpárt támadtak meg december 9-én este az utcán, a két bántalmazott férfi elmenekült a helyszínről. Egyikük segítséget kérve hazasietett, majd bátyjához indult szüleivel, amikor újra összetalálkoztak a csoporttal. Az öt támadó kövekkel, székekkel, lapáttal felszerelkezve bántalmazta a családot, az 52 éves édesanya életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A rendőrség még aznap elfogta a 14 és 15 éves, két 20 éves, és egy 27 éves elkövetőt, akiket január elsején előzetes letartóztatásba vett a bíróság.

A polgármester elmondta: állásfoglalásukban leszögezték, hogy a durva bűncselekmény szítja a magyar és cigány lakosok közötti feszültséget, de nem etnikai konfliktusról, hanem a jó érzésű többség, és néhány, beilleszkedni nem tudó család összeütközéséről van szó.

Mátraverebélyt bűnügyi fertőzöttség szempontjából súlyponti településként tartja számon az illetékes bátonyterenyei rendőrkapitányság, a körzeti megbízottak létszámát tavaly háromra növelték, a faluban fokozott ellenőrzést tart a rendőrség és a polgárőrség.

A polgármester elmondta: az utóbbi években kevesebb bűncselekmény történt, annak is köszönhetően, hogy döntően pályázati pénzből 12 millió forintért építettek ki térfigyelő rendszert a faluban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×