eur:
393.88
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nemzetbiztonsági szempontból fontos cég csak a MOL-nál tankoltathat

Tudatosan alakította át a kormány úgy a benzintendert, hogy azon az OMV nagyobb biztonsággal nyerjen - véli a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes tagja. Kontrát Károly szerint az pedig még kínosabbá teszi az ügyet, hogy kiderült: egy MSZP-s képviselő OMV-s benzinkutakat üzemeltet. Az érintett MSZP-s politikus nem lesz ott a pénteki rendkívüli bizottsági ülésen.

Két töltőállomást is üzemeltet az MSZP-s Laboda Gábor, aki ráadásul a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának is tagja. A fideszes Kontrát Károly az üggyel kapcsolatban kijelentette: a magyar kormány a tender feltételeinek megváltoztatásával tulajdonképpen átjátszotta az osztrák OMV-nek a 16-17 milliárd forintos megbízást, ráadásul egy MSZP-s képviselő is érintett.

Kontrát Károly emlékeztetett: a Fidesz kezdeményezte a honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli ülésének összehívását a benzintender ügyében, ahol meg kívánják hallgatni Molnár Csaba kancelláriaminisztert, valamint Forgács Imrét, az igazságügyi és rendészeti tárca vezetőjét, és a képviselő reméli: az érintett MSZP-s politikus is megszólal majd.

A fideszes politikus azt is elmondta: a legfrissebb hírek szerint még mindig vannak OMV-kártyák a rendőrségnél, "még mindig van bizonytalanság".

A kormányszóvivő december 30-án jelentette be, hogy az OMV nyerte a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt tendert, mivel az osztrák olajipari társaság minden üzemanyag-kategóriában 2-3 forinttal nagyobb kedvezményt ajánlott a MOL-nál. Kontrát Károly ezután emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint a rendőrség, a rendvédelmi szervek, valamint a szolgálatok csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltatótól vásárolhatnak üzemanyagot, Magyarországon pedig egy ilyen cég van, a MOL.

Szollár Domokos erre úgy reagált, hogy a köztársasági őrezred, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is MOL-nál tankolnak. A kormányszóvivő hozzátette: mintegy ezer intézmény fog az osztrák olajtársaság kútjainál tankolni, mert ott sokkal olcsóbban kapják az üzemanyagot. Azok az intézmények azonban, amelyek nemzetbiztonsági szempontból érzékenyek, stratégiailag pedig kiemelten fontosak - 29 ilyet azonosított a kormányzat - továbbra is a MOL-nál fognak tankolni, az ugyanis az egyedüli üzemanyag-szolgáltató Magyarországon, amely nemzetbiztonsági védelem alatt áll.

A MSZP-s Laboda Gábor az MTI-nek azt mondta: a tenderen egyszerűen az olcsóbb ajánlat nyert, egy benzinkút üzemeltető pedig érdemben nem tudja befolyásolni egy tender végeredményét. A képviselő hozzátette: a rendkívüli bizottsági ülésen nem lesz jelen, mert éppen aznap külföldre utazik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×