eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Andor: hangsúlyt kap a foglalkoztatáspolitika

Andor László szerint az Európai Bizottságban (EB) a gazdasági válság miatt hangsúlyos szerepet kell kapnia a foglalkoztatás- és szociálpolitikának. A magyar uniós biztosjelölt erről az európai ügyek bizottságában tartott meghallgatásán beszélt szerdán.

A kormányfő által az EB tagjának jelölt Andor László - aki várhatóan a szociális ügyekért és a foglalkoztatáspolitikáért felel majd - úgy vélekedett: a gazdasági válság még nem ért véget, ezért a bizottságnak minél hamarabb el kell kezdenie munkáját, az uniós intézményeknek pedig napirendre kell tűzniük a válságkezeléssel kapcsolatos teendőket.

A leendő tárcájához kapcsolódó feladatok közül a biztosjelölt kiemelte a szociális alap továbbfejlesztését, a munkajogi kérdéseket és a szociálpolitikát; utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta, a tagországok nyugdíjrendszereinek megújításában az Európai Uniónak is szerepet kell vállalnia.

Schöpflin György, az Európai Néppárt politikusa, európai parlamenti képviselő az InfoRádiónak nyilatkozva a meghallgatásról úgy vélekedett: amennyiben Andor László Brüsszelben is hasonlóan szerepel az illetékes bizottságok előtt, akkor nagy bajba kerülhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×