Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Még mindig nem kapták meg a pluszpénzt a kórházak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kórházak nem kapták meg az egészségügyi miniszter által ígért, és az egészségbiztosító által december végén átutalt 6 milliárd forintos plusztámogatást - mondta az InfoRádiónak az intézmények érdekeit védő egyik szervezet vezetője. A tárcavezető korábban azt mondta, az új év első napján már hozzáférhetnek a kórházak a pénzhez.

Nem kapták a kórházak azt a plusz támogatást, amelyet Székely Tamás egészségügyi miniszter ígért meg az intézményeknek - közölte az InfoRádióval a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke.

Csiba Gábor, a miskolci Borsod Megyei Kórház főigazgatója emlékeztetett, arról szólt az ígéret, hogy az átutalást december 29-én indítják el, és az első munkanapon a kórházak már hozzáférhetnek a pénzhez. Ez már több mint nem korrekt - tette hozzá.

Csiba Gábor reméli, hogy az összeg átutalása csak késik, de a rosszindulatú értelmezés szerint arra is gondolhatnának, hogy azért nem érkezett meg a támogatás, mert nincs pénz.

Ha a héten sem érkezik meg a 6 milliárd forint az intézményekhez, akkor teljesen hitelüket vesztik az érintettek - emelte ki a szervezet elnöke.

Az egészségügyi miniszter múlt hétfői közleményében azt írta: átutalták a kórházaknak a pénzt, amit még októberben ígértek oda.

Hanganyag: Gál Ildikó