eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A kórházak máig nem kapták meg a nekik ígért támogatást

Nem érkezett meg az egészségügyi intézményekhez az a hatmilliárd forintos többlettámogatás, amelyről még októberben egyezett meg a szaktárca a szakmai szervezetekkel - mondta a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület vezetője. Az egészségügyi miniszter hétfői közleményében azt írta: átutalták a kórházaknak a pénzt.

Csak játék a szavakkal. Így minősítette Csiba Gábor az egészségügyi miniszter hétfői bejelentését, amely szerint a tárca átutaltatta a kórházaknak még októberben megígért 6 milliárd forintos plusztámogatást. A pénz ugyanis máig nem érkezett meg az intézményekhez, azok mindössze egy üzenetet kaptak arról, pontosan mennyit kapnak a keretösszegből.

Az intézményvezető szerint a januárra beígért egy havi többlettámogatás is mindössze egy trükk, hiszen nem pluszpénzről van szó, csupán arról, hogy az állam nem háromhavonta, hanem kéthavonta utalja majd a kórházak finanszírozására szánt pénzt. Ez januárban valóban többletként mutatkozik meg, de az összeg egy év múlva, decemberben hiányozni fog a kórházak kasszájából.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×