eur:
393.09
usd:
367.16
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Átszakadt egy zsilip a Tarnócán

Átszakított egy zsilipet az ár mára virradóra a Tarnócán, a Tarna jobb parti vízfolyásán ezért harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el - mondta az InfoRádióban az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője.

Összeroppant egy zsilip a Tarna egyik jobb oldali mellékágán, a Tarnócán, emiatt megsüllyedt a védvonal. Ilyen esetben mindaddig harmadfokú árvízvédelmi készültséget kell érvényben tartani, amíg a gátat megfelelően meg nem erősítik - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője.

Láng István hozzátette: egy esetleges újabb áradás jelenleg lakott területet, Nagyfüged térségét is veszélyezteti, az ideiglenes javításokat azonban egy-két napon belül befejezik, később azonban a zsilipet ki kell majd cserélni.

Az új zsilip megépítése a jelenlegi intézkedésekkel együtt mintegy 20 millió forintba kerül majd - fűzte hozzá a szakember, megjegyezve: a helyszínt a következőkben folyamatosan biztosítják majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×