eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Még nem tudni, meddig tart a Margit híd felújítása

Augusztusban zárták le, de nem sokkal később már a beruházás csúszásáról lehetett hallani - a Margit híd felújításának kivitelezője még mindig tárgyal a fővárossal a négy hónapos késésről. Az áfa nélkül 20,8 milliárd forintos rekonstrukció legrosszabb esetben 2011 nyarán fejeződhet be.

A kivitelező MH 2009 konzorcium, néhány héttel azután, hogy megkezdődött a Margit híd felújítása, már egy több hónapos csúszásról tárgyalt a megrendelővel: ez a forgalomnak való átadás időpontját, és a rekonstrukció befejezésének végső dátumát is befolyásolhatja - mondta az InfoRádiónak a híd rekonstrukciójának szóvivője.

Az autósok az eredeti tervek szerint a jövő nyár végétől hajthattak volna át újra a Margit hídon, a kivitelező azonban most azt kéri, hogy ez a határidő decemberre módosuljon - magyarázta Tóth Kata.

Ha a megrendelő jóváhagyja az MH 2009 konzorcium kérését, a felújítási munkálatok befejezése is későbbre tolódik: 2011 tavaszáról nyárra - fűzte hozzá a szóvivő, megjegyezve: a két fél folyamatosan tárgyal a nekik és a lakosok számára is optimális megoldásról.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×