eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ferihegyen is szigorítottak

Megszigorították a Ferihegyi nemzetközi repülőtér biztonsági intézkedéseit; a szigorítást a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság a Delta-Northwest amerikai légitársaság egyik repülőgépe elleni pénteki terrortámadási kísérlettel indokolta.

Az amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó járatát, 290 emberrel a fedélzetén, egy nigériai muzulmán férfi próbálta meg felrobbantani, sikertelenül.

Az RRI most azt közölte: saját hatáskörében több operatív intézkedést vezetett be a Ferihegyi repülőtéren. Mint írták, a légi közlekedés védelmét szolgáló biztonsági vizsgálatok szigorítását több ponton az utazóközönség is érzékelheti.

Az RRI fokozott rendőri jelenléttel, alaposabb utas- és csomagátvizsgálással szűri az utasokat, jelentősebb torlódás azonban nem várható - közölték.

A most bevezetett intézkedések célja, hogy a jövőben még intenzívebb ellenőrzéssel és rendőri jelenléttel biztosítsák Ferihegy légi közlekedésének védelmét, és továbbra is megelőzzék az esetleges terrorcselekményeket - írták.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×