Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Öt milliméternyi porhó már megbénítja a vasúti közlekedést

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Öt milliméter porhó már képes leállítani a vasúti közlekedést Magyarországon - derül ki a MÁV Zrt. szóvivőjével készített interjúból. Sigulinszky Tibor közölte, a keddi üzemkezdésig biztosan számítani kell késésekre.

Folyamatosan takarítják a váltókat a MÁV munkatársai, így egyre több helyen közlekedhetnek a vonatok - mondta az InfoRádiónak a MÁV Zrt. szóvivője. Sigulinszky Tibor kiemelte, a keddi üzemkezdésig biztosan számítani kell késésekre.

Hétfőn éjfélig az InterCity vonatok helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehetőek igénybe. Az előre megváltott helyjegyek és pótjegyek kezelési költség levonása nélkül visszatéríthetőek - közölte a szóvivő. Hozzátette: a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon minden zónázó vonat minden állomáson és megállóhelyen megáll, így az elővárosi betétjáratok ezen a két vonalon nem közlekednek.

Sigulinszky Tibor közölte, a frekventált állomásokon van váltófűtés, és ez vasárnap este a Keleti pályaudvaron is működött, miután kijavították a hibát. A szóvivő hangsúlyozta: a leesett porhó nem áll össze, felkavarja a szél, így ismét könnyen bemegy a váltó közé.

A MÁV szóvivőjének konkrét információja nem volt arról, hogy melyik vonalon vesztegelt vonat éjszaka a nyílt pályán, de ha ilyen előfordult, azt a társaság kivizsgálja.

Hanganyag: Herczeg Zsolt