Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Másodfokú riasztást adtak ki a Dél-Dunántúlra, országszerte nehéz a közlekedés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Másodfokú, narancs színnel jelölt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőtt a dél-dunántúli régióra, mert egyes helyeken néhány óra alatt 5 centiméternél több friss hó várható.

Az OMSZ honlapján olvasható információk szerint a Nyugat-Dunántúlon, illetve Közép-Magyarországon 2 centimétert meghaladó mennyiségű friss hó eshet, ezért a két régióban egyelőre elsőfokú riasztás van érvényben.

A szolgálat előrejelzése szerint szombaton országszerte kell havazásra számítani, a szél többfelé megélénkül vagy megerősödik, ami hófúvást okozhat. Jelentős mennyiségű (legalább napi 5 milliméter) csapadék az ország területének 60 százalékán valószínű.

A szombat reggel indult havazás miatt járhatatlanná vált a 86-os főút Zalában, ezért elterelik a forgalmat - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Salamon Róbert alezredes közölte: a főút Lenti és Zalalövő közötti szakasza az időjárási körülmények miatt nem járható. A rendőrség a forgalmat Zalalövőnél és Lentinél egyaránt Zalaegerszeg irányába tereli.

Magyarország több megyéjében továbbra is sűrű köd és jégbordás utak nehezítik a közlekedést; Heves térségében a látótávolság 50-100 méterre csökkent.

Az Útinform tájékoztatása szerint közepesek a látási viszonyok még Jász-Nagykun-Szolnok megyében, illetve Szikszó és Dunaújváros térségében, ahol az átlagos látótávolság 200 méter körüli. Keszthely, Paks és Szekszárd környékén ködfoltokra kell számítani. A főutak jelenleg hó- és jégmentesek, egyes helyeken - főként északon és a Tiszántúlon - sónedvesek.

Havazást sehonnan nem jelentettek, de Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti felén, valamint Polgár és Mátészalka térségében szállingózik a hó.

Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a mellékutak letaposott hótól csúszósak, Körmend, Vasvár, Keszthely, Nagykanizsa, valamint Solt, Szolnok és Gyomaendrőd térségében pedig jég- vagy hóbordásak az utak.