eur:
392.87
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Demszky Steinernek: "tetszett volna koalícióban maradni"

A főpolgármester szerint, ha a szocialisták nem tagjai a koalíciónak, akkor ne is kérjenek pénzt az egészségügy reformjellegű intézkedéseire; Demszky Gábor csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt az MTI kérdésére Steiner Pálra és az általa vezetett szocialista frakcióra utalva úgy fogalmazott: "tetszett volna koalícióban maradni".

Az SZDSZ-es városvezető emlékeztetett arra is, hogy az egészségügyi modellel kapcsolatban még az MSZP képviselői között sem volt egyetértés: hárman nem szavazták meg Horváth Csaba (MSZP) előterjesztését. Demszky Gábor szerint ez azt jelzi, hogy még köztük is vita van abban, szabad-e mintegy 600 millió forintot biztosítani egy olyan egészségügyi zrt.-re, amely a tevékenységét csak 2010 decemberében kezdené el.

"Ha valaki már nem tagja a koalíciónak, akkor reformjellegű intézkedésre pénzt ne kérjen, mert politikailag már nem tud érte felelősséget vállalni. Nem kellett volna kilépni" - fogalmazott a főpolgármester.

Steiner Pál szerda este a szocialisták kivonulást egyebek mellett javaslataik "teljes semmibe vételével", valamint a budapesti egészségügyi modellel kapcsolatos előterjesztésük leszavazásával indokolta, és azt mondta: akkor térnek vissza, ha Demszky Gábortól elfogadható ajánlatot kapnak. A főpolgármester erre az MTI-nek úgy reagált: ez nem lehet piaci alku tárgya. Mint fogalmazott, a politikában nem lehet megsértődni, a kivonulás ezért nem indokolható. Elmondta, kilencven előterjesztést akar tárgyalni a közgyűlés, ami a város működőképességéhez kellene, ezért nem tartja felelős politikai viselkedésnek a szocialisták döntését.

A Fővárosi Közgyűlés ülése a meghirdetett 8 órás kezdés után több mint nyolcvan perccel sem kezdődött el.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×