Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: A közép-európai együttműködésé a jövő

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz elnöke szerint a magyar mezőgazdaság húzóágazat lehet a kormányváltás után. Orbán Viktor az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a turizmus célzott fejlesztése is kitörés lehet Magyarország számára. A pártelnök kiemelte: a közép-európai együttműködésé a jövő.

Megvannak az eszközök arra, hogyan kell a mezőgazdaságot és a turizmust fejleszteni, mert ezek húzóágazatok lesz a Fidesz kormányzása idején - mondta az InfoRádiónak Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint tiszteletben kell tartani az uniós belső piacra vonatkozó szabályokat, de ezek nem kötik meg a kezünket, így irányított fejlesztéseket lehet végrehajtani bizonyos területeken. A célzott gazdaságfejlesztési programok lehetségesek az uniós szabályok tiszteletben tartása mellett is - tette hozzá.

A közép-európai együttműködésé a jövő - emelte ki a pártelnök, aki pénteken Varsóban tartott előadást. Orbán Viktor kifejtette: vannak olyan ügyek, amelyek azt fogják kikényszeríteni a közép-európai állami vezetőktől, hogy együttműködjenek.

A Fidesz elnöke szerint a visegrádi négyek fóruma mellé nem javasolna másik együttműködési fórumot, de bizonyos témákban szükség lenne munkacsoportok létrehozására.

Orbán Viktor kiemelte: ezek közé tartozik az energiabiztonság kérdése, a következő hét évre szóló uniós költségvetésben képviselendő álláspont, különös tekintettel az agrártámogatások rendszerére, valamint a klímaváltozás elleni küzdelem pénzügyi terhe.

Hanganyag: Németh Zoltán