eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Magyar-zsidó konferencia: Bajnai összefogást szorgalmazott a szélsőjobb ellen

A baloldal és jobboldal összefogását szorgalmazta a Magyarországon megjelenő szélsőjobboldali veszély ellen Bajnai Gordon. A miniszterelnök a Parlamentben rendezett Magyar-zsidó együttélés - együtt a közös jövőért című konferencián szerdán úgy fogalmazott: tiszta lapra van szükség a szélsőségesek ellen.

A kormányfő a meghívott egyházi vezetők és politikusok előtt azt mondta, nem azt kell nézni, hogy a múltban ki mit hibázott, hanem azt, hogy most és a jövőben kiben bízhatunk.

Bajnai Gordon azt hangoztatta: minden lehetséges és alkotmányos eszközzel azért kell küzdeni, hogy a szélsőségesek ne jelenthessenek veszélyt senkire.

A miniszterelnök szerint ez azonban nem kizárólag a kormány, hanem valamennyi politikus és polgár felelőssége, aki őszintén hisz a demokratikus értékekben, a köztársaság eszményeiben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×