eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma

A halott él, de akkor kit temettek el?

Hivatalosan halottnak nyilvánították, mégis besétált a szerkesztőségünkbe egy férfi, és elmesélte, hogyan temethették el több mint egy hónapja. Zsiga István - legalábbis a férfi, aki nálunk ezen a néven mutatkozott be - iratait ugyanis egy elhunyt férfinél találták meg, ám mire bejelentette igazolványai eltűnését, hivatalosan már el is temették.

Zsiga István hivatalosan halott, pedig szemmel láthatóan él: délelőtt besétált szerkesztőségünkbe, és elmesélte, hogy eltemették. Persze nem őt, hanem egy másik férfit, akinél megtalálták a papírjait, amelyeket elmondása szerint néhány hete, a budapesti Teleki téren vettek el tőle, miután leütötték.

"Másnap felébredtem, be volt törve a fejem. Kerestem a személyi igazolványomat, az irataimat és a pénzemet, de minden eltűnt. Bementem a Víg utcába, a VIII. kerületi kapitányságra, és bejelentettem a rendőröknek, hogy eltűntek a papírjaim" - mondta az InfoRádiónak Zsiga István, aki elismerte, hogy az eset idején be volt rúgva.

A valóságban azonban az iratok elvesztése és a támadás között több mint egy hónap is eltelhetett - legalábbis ez derül ki azokból a dokumentumokból, amelyeket Zsiga István magával hozott. A papírok eltűnéséről a férfi a VII. kerületi önkormányzat anyakönyvvezetői jegyzőkönyve szerint szeptember 15-én tett bejelentést, míg a VIII. kerületi rendőrkapitányság jegyzőkönyve alapján csak november 14-én jelentette be iratai eltűnését. Ez utóbbi bejelentést követően elmondása szerint az illetékes VII. kerületi önkormányzathoz küldték, ahol is közölték vele: ő hivatalosan már elhunyt.

Nem tudják, ki lehetett

Hogy valójában kinél találták meg október 15-i halálakor a Péterfy Sándor Utcai Kórházban Zsiga István papírjait, és kit temettek el helyette, talán sosem fog kiderülni, a holttestet ugyanis elhamvasztották - mondta az InfoRádiónak testvére, Zsiga János, akit hivatalosan október 27-én értesítettek arról, hogy bátyja eltávozott az élők sorából.

A rendőrség nem kérte a testvért, hogy azonosítsa az elhunytat, és amikor ő maga kérdezett rá, hogy szükség van-e a segítségére, elmondása szerint az illetékesek közölték: minden kétséget kizáróan az ő bátyja halt meg, hiszen nála volt az összes papírja, a fényképes személyi igazolványától kezdve a tb-kártyájáig.

Az ismeretlen férfit november 12-én temették el, Zsiga István pedig tegnap, vagyis december 7-én délután meglátogatta az öccsét. "Felcsöngetett a kaputelefonon, amitől én majdnem hanyatt estem. Voltunk bent a rendőrségen, megmutattuk nekik a papírokat és az élő testvéremet, amitől ők is ledöbbentek" - fűzte hozzá Zsiga János.

Két furcsaság

A Péterfy Sándor Utcai Kórház hibája vezethetett oda, hogy nemrég téves személyazonossággal temettek el valakit - mondta az InfoRádiónak Magyar Gábor ügyvéd. A szakértő szerint lehetséges, hogy az intézményben nem győződtek meg arról, hogy a páciensnél talált személyi igazolványon szereplő kép valóban a páciensről készült.

Magyar Gábor szerint az is furcsa, hogy az elhunyt azonosítására nem hívtak be egyetlen rokont sem. Ha a kórházban körültekintőbben járnak el, nem fordulhatott volna elő, hogy egy ismeretlen férfit tévesen Zsiga István neve alatt temetnek el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×