eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lezárták a nyomozást a szegedi városnéző kisvonat sofőrjével szemben

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség a szegedi városnéző kisvonat sofőrjével szemben; a férfi június 11-én a zebrán ütött el egy 18 éves lányt, aki azóta is kómában van - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

A megalapozott gyanú szerint a lassú jármű vezetője egy kereszteződésben nem adta meg az elsőbbséget az ottani gyalogátkelőhelyen átkelő lánynak, akit a belső forgalmi sávban, a felezővonalhoz közel a kisvonat bal elejével elütött - mondta Szenti Szabolcs.

A fiatal nő súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, a baleset maradandó fogyatékosságot okozott nála - tette hozzá a hadnagy.

A fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatott eljárásban a műszaki szakértő megállapította, hogy a sértett a jármű sajátosságai miatt takarásban volt, így a sofőrnek még inkább fokozott óvatossággal kellett volna megközelítenie a gyalogátkelőhelyet. Az igazságügyi pszichológus szakértő pedig arról nyilatkozott, hogy a gyanúsított nem alkalmas gépjármű vezetésére - közölte a szóvivő.

A Szegedi Rendőrkapitányság az ügyben maradandó fogyatékosságot okozó közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt javasol vádemelést a sofőr ellen.

Zink Ferenc, a kisvasutat üzemeltető Evergreen Kft. vezetője az MTI-nek elmondta, a sofőr rendelkezett a jármű vezetéséhez szükséges jogosítvánnyal, a szükséges pályaalkalmassági vizsgát letette és rendszeresen részt vett a kötelező orvosi vizsgálatokon is.

Hozzátette: a férfit, aki már több éve dolgozott a cégnél, megbízható, rendes alkalmazottként ismerte meg.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×