Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Józsefváros 2010-től maga látja el a parkolás üzemeltetését

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Január elsejétől a kerületi közterület felügyelet végzi Józsefvárosban a parkolás üzemeltetését.

Erről az önkormányzat képviselő testülete szerdai ülésén döntött Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), a kerület november 22-én megválasztott polgármesterének javaslatára - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a kerület a Centrum Parkoló Kft.-vel kötött szerződését megszünteti, a 2.126 parkolóhely üzemeltetésére kötött szerződés 2009. december 31-ével veszti hatályát. További 574 parkolóhely vonatkozásában csak 2015-ben jár le az önkormányzat és a kft. közötti szerződés.

z önkormányzat a kerületi közterület felügyelet számára a parkolási feladatok ellátására 33 fős létszámot engedélyezett, a feladat ellátásához szükséges személyi és dologi feltételeket teljes mértékben biztosítja. Az önkormányzat az ügyfélszolgálati iroda kialakításához új telephelyet is átad a felügyelet számára. A feladat ellátásához szükséges egyszeri beszerzések összege nettó 88 millió forint - olvasható.

A közlés szerint Józsefvárost 2008-ban 53 millió forint bevétel illette a parkolás üzemeltetéséből. A képviselő testület által szerdán tárgyalt koncepció számításai szerint, az önálló üzemeltetés második évében, 2011-ben már 175 millió forint lehet a bevétel.