eur:
394.3
usd:
370.43
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Józsefváros 2010-től maga látja el a parkolás üzemeltetését

Január elsejétől a kerületi közterület felügyelet végzi Józsefvárosban a parkolás üzemeltetését.

Erről az önkormányzat képviselő testülete szerdai ülésén döntött Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), a kerület november 22-én megválasztott polgármesterének javaslatára - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a kerület a Centrum Parkoló Kft.-vel kötött szerződését megszünteti, a 2.126 parkolóhely üzemeltetésére kötött szerződés 2009. december 31-ével veszti hatályát. További 574 parkolóhely vonatkozásában csak 2015-ben jár le az önkormányzat és a kft. közötti szerződés.

z önkormányzat a kerületi közterület felügyelet számára a parkolási feladatok ellátására 33 fős létszámot engedélyezett, a feladat ellátásához szükséges személyi és dologi feltételeket teljes mértékben biztosítja. Az önkormányzat az ügyfélszolgálati iroda kialakításához új telephelyet is átad a felügyelet számára. A feladat ellátásához szükséges egyszeri beszerzések összege nettó 88 millió forint - olvasható.

A közlés szerint Józsefvárost 2008-ban 53 millió forint bevétel illette a parkolás üzemeltetéséből. A képviselő testület által szerdán tárgyalt koncepció számításai szerint, az önálló üzemeltetés második évében, 2011-ben már 175 millió forint lehet a bevétel.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×