eur:
393.9
usd:
368.37
bux:
65847.68
2024. április 23. kedd Béla

Válságos egy H1N1-gyanús kismama állapota Győrben

Válságos az állapota annak a kismamának, aki az új típusú influenza gyanújával került a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szombaton - írta hétfői számában a Kisalföld.

A megyei napilap online kiadása arról számolt be, hogy a 21 éves, hat hónapos terhes nőt a kórház fertőzőosztályán tüdőgyulladással és légzési nehézségekkel kezelték. Mivel állapota gyorsan romlott, vasárnap a kismamát áthelyezték az intenzív osztályra és ott jelenleg is lélegeztetőgépre kapcsolva kezelik.

A kórház mintát vett a betegtől, hogy megállapítsák, H1N1-fertőzött-e, de az eredmények csak a hét elején érkeznek meg az ÁNTSZ-től - írta a megyei napilap.

Budapesten, a Semmelweis Egyetemen kezelt kismamák állapota a hétvégén minimálisan ugyan, de javult, állapotuk azonban továbbra is életveszélyes.

Gál János főorvos, az egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vírus okozta súlyos tüdőgyulladás miatt életveszélyes a két kismama állapota.

Egyiküknél, a hat hónapos terhes nőnél, akinél péntek délután életmentő beavatkozást hajtottak végre, az úgynevezett külső oxigenizátor működését csökkenteni lehetett. (Nála alkalmazták először Magyarországon azt az életmentő beavatkozást, hogy oxigenizátorra kapcsolták, ami azt jelenti, hogy a vérét kivezetik a szervezetéből és oxigénnel dúsítva visszajuttatják a szervezetébe.) A 21 hetes terhes nő - a vasárnapi tájékoztatás szerint - gépi lélegeztetésre szorul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×