Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Még mindig nincs védelem a családon belüli erőszak ellen - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy év alatt ötvennyolc nőt ölt meg a férje, élettársa, barátja vagy volt partnere. Jogvédők szerint körülbelül 400 ezer olyan nő él Magyarországon, akit párkapcsolatban bántalmaznak - közli a Népszabadság.

A civilek úgy látják: a távoltartási törvény módosítása nem segített, szerintük, amíg nincs megfelelő jogszabály, a párkapcsolaton belüli erőszakról szóló átfogó törvénycsomag, menedékházrendszer, képzett rendőri és igazságszolgáltatási szféra, addig az áldozatok nem tudnak védekezni az erőszak ellen - írja a Népszabadság.

A Jobbikról és a Magyar Gárdáról is gyűjtött információt a Political Capital - értesült a Magyar Nemzet. Az MDF-nek is tanácsokat adó cég a titkosszolgálattal kötött szerződés alapján informálódott és készített ezek alapján elemzéseket a magyarországi szélsőségekről. A cég a héten mutatja be jelentéseit a sajtónak.

Annie Leibovitz fotóiből nyílt bécsi kiállítást ajánlja az index.hu. A lap szerint a művész nem lefényképezte a hírességeket - többek között Demi Moore-t, John Lennont, Mick Jaggert, Lance Armstrongot -, hanem megteremtette őket, a képmásukat. Susan Sontagot haláláig fotózta, hol meztelenül, hol a kemoterápián. A tárlat Annie Leibovitz családi fotóiból és híres képeiből áll.

A befektetési alapkezelők üdvözlik az új, a tartós befektetéseket támogató adószabályokat. A technikai megvalósítással viszont akadnak problémák, senki sem biztos abban, hogy január elején valóban lehet majd tartós befektetési szerződést kötni - olvasható a Napi Gazdaságban. A nyitott kérdésekről az alapkezelők párbeszédet kezdeményeztek a Pénzügyminisztériummal.

Mintegy félmilliárd forintos eltérés van a külföldön ellátott magyar betegekre és az itthon ellátott külhoni páciensekre fordított kiadások között - áll a Világgazdaságban. Az idén az európai egészségbiztosítók 1,9 milliárd forint értékű számlát küldtek az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak a magyar biztosítottak ellátása után, míg az OEP 1,4 milliárdot fog "bevasalni" a külföldi betegek biztosítójától. Közben egyre nő az európai egészségbiztosítási kártya népszerűsége is: tavaly már 460 ezren váltották ki azt Magyarországon.

A portfolio.hu elemzése szerint az előttünk álló napokban a dubaji fejlemények mellett a külföldi makrogazdasági adatokra érdemes figyelni. A tengerentúlról a hét minden napján érkeznek friss adatok, ezzel szemben a hazai makrogazdasági naptár szinte üres.