Inforádió

Meghallgatom Élő adás

SZDSZ: nincs szükség Budapest-minisztériumra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az SZDSZ szerint nincs szükség Budapest-minisztériumra, Horváth Csaba szocialista politikus fővárosi kormánybiztosi kinevezése pedig értelmetlen és káros.

A budapesti SZDSZ rövidtávon értelmetlennek, hosszabb távon pedig károsnak tartja Horváth Csaba "Budapest kormánybiztossá" való kinevezését. Legutóbb csütörtökön bizonyosodott be, hogy ez a pozíció nemcsak "jogilag aggályos", hanem "kínosan nevetséges" helyzetet is eredményez - tartalmazza a liberális párt MTI-hez szombaton eljuttatott közleménye.

"A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén Horváth Csaba képviselő leszavazta Horváth Csaba főpolgármester-helyettes előterjesztését a BKV tarifáival kapcsolatban, majd Horváth Csaba kormánybiztos nem tudta megmondani, hogy mindezzel kapcsolatban mi a kormány álláspontja" - tartalmazza a közlemény.

Az SZDSZ szerint a volt főpolgármester-helyettes kinevezésének különös "pikantériát" ad, hogy azt a területet fogja felügyelni, amelynek "felelőssége elől önmaga menekült el lemondásával".

Horváth Csaba kinevezése "az MSZP belső hatalmi harcának rövid távú megoldása", ám ez a döntés hosszabb távon veszélyes precedenst teremt - közölte a liberális párt.

Horváth Csaba a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, pozíciója a központi közigazgatás szerves része. Így amennyiben ő Budapest-államtitkár, a közjogi feltételei már megteremtődtek a Budapest-minisztériumnak is. Nem kétséges, hogy egy Orbán Viktor vezette kormány hivatkozási alapnak tekinti majd az MSZP mostani lépését - tartalmazza a budapesti SZDSZ közleménye.