eur:
392.53
usd:
366.02
bux:
66729.37
2024. április 25. csütörtök Márk

Medgyessy szerint az MSZP-nek nincs esélye megnyerni a választást

Medgyessy Péter szerint Mesterházy Attila azért jó miniszterelnök-jelölt, mert az MSZP-nek nincs esélye megnyerni a választást. A volt kormányfő ezt egy budapesti kereskedelmi konferencia szünetében mondta az InfoRádiónak. Hozzátette: a Bajnai-kormány nem ígért mást, mint hogy stabilizálja a gazdaságot, és ezt szerinte teljesítette. Az átlátható gazdasági döntéseket hiányoló nagykövetek általánosító kritikáját azonban keményen vissza kellett volna utasítani - fűzött bírálatot az elismeréshez Medgyessy Péter.

Mesterházy Attila jó miniszterelnök-jelölt, jó lehetőséget teremt a szocialistáknak arra, hogy egy későbbi időszakra felkészüljenek - vélekedett Medgyessy Péter. A volt kormányfő szerint ugyanakkor ha lenne esélye az MSZP-nek arra, hogy ne csak jelöltet, de miniszterelnököt is állítson, akkor a jelenlegi frakcióvezető már kevésbé jó jelöltnek számít, és Szili Katalin jelölése jobb lenne.

Medgyessy Péter azt mondta: Mesterházy Attila jelölése azért lenne jó választás, mert ezzel bedobják a mélyvízbe, hogy tanuljon, és mutassa meg, mire képes. Az egykori kormányfő szerint az MSZP-nek nincs esélye megnyerni a választást, nagy többséggel Fidesz-kormány alakul jövő tavasszal, és a szocialistáknak arra kell felkészülni, hogy a következő választásokon, 2014-ben vagy 2018-ban hogyan fognak szerepelni, ehhez pedig jó egy fiatalembert kipróbálni, aki meg tudja mutatni a képességeit.

Egy párt sosem vallhatja be, hogy nincs esélye megnyerni a választásokat, így kötelező miniszterelnök-jelöltet állítani - emelte ki Medgyessy Péter.

A volt miniszterelnök szerint Bajnai Gordon nem ígért mást, mint azt, hogy megpróbálja az előző években kialakult problémákat kezelni, és helyére tenni a gazdaság állapotát, úgy, hogy a következő kormány normális viszonyokból tudjon kiindulni. Ennek nagyjából eleget tett, amiért elismerést érdemel - tette hozzá.

Egy kormány sem tudja megkerülni, hogy továbbra is óvatosan költekezzen és alapvető változásokat hozzon létre bizonyos elosztási rendszerekben ahhoz, hogy tartósan fenn tudjon maradni a gazdaság elfogadható állapota - hangsúlyozta Medgyessy Péter.

Az egykori kormányfő szerint Bajnai Gordoné a jobbik módszer, aki tisztességes iparos módjára végzi a munkáját, bár nem éjjel-nappal kommunikál, míg elődje, Gyurcsány Ferenc jó kommunikátor volt ugyan, de sikertelen válságkezelő.

Szükség van megújulásra politikai, eszmei, emberi és erkölcsi értelemben is - emelte ki Medgyessy Péter. Hozzátette: az átlátható gazdasági döntéseket hiányoló nagykövetek általánosító kritikáját keményen vissza kellett volna utasítani.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×