eur:
392.84
usd:
367.89
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Manipulálta az NBH az UD-botrány bizonyítékát?

A Magyar Nemzet ügyészségi forrásokra hivatkozva arról ír, hogy manipulálták azt a hangfelvételt, melyet Dávid Ibolya mutatott be az MDF elnöki székéért folyó versengés során. Az azóta UD-ügyként elhíresült eset kapcsán indult nyomozás során az igazságügyi hangszakértő megállapította: a politikus által mutogatott CD-n lévő hangfelvételt korábban megvágták, egyes részeit pedig törölték - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint újabb kétség merült fel a Dávid Ibolya által kirobbantott UD-ügy - politikai értelemben vett - legfőbb "bizonyítékának", az ominózus lehallgatott telefonbeszélgetés tartalmának hitelességét illetően.

A lap úgy értesült, hogy az UD Zrt. kezdeményezésére indított, az ügy kivizsgálására irányuló nyomozás során kiderült: a Dávid Ibolya által a sajtónak is bemutatott felvétel finoman szólva sem tekinthető makulátlannak.

A Központi Nyomozó Főügyészség berkein belül folyó eljárás során az igazságügyi hangszakértő ugyanis kétséget kizáróan megállapította: a hanganyagot a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) készítette, és a beszélgetés felvételét valakik manipulálták, több helyen megvágták, illetve bizonyos részeket egyszerűen kitöröltek belőle. Így kétséges lehet, hogy a hanganyag valóban alátámasztja-e a Dávid Ibolya által elmondottakat, vagyis azt, hogy politikai ellenfele(i) titkos adatgyűjtést kezdeményeztek ellene.

Az eset kapcsán indult nyomozás egy további anomáliát is felszínre dobott. Nevezetesen azt, hogy az NBH által a nyomozó ügyészség rendelkezésére bocsátott másik CD tartalma is aggályos a hivatalra nézve. Ez utóbbi felvétel - az NBH ügyészség felé tett közlése szerint - szintén egy olyan lehallgatott beszélgetést tartalmaz, amely a Dávid Ibolya elleni információgyűjtést támasztja alá.

A hivatal a következő címkével adta át a lemezt: "2008. 08. 01. 14.40 Horváth József Tombor Andrástól kap megbízást Dávid Ibolyáról terhelő adatok összegyűjtésére" - írja a lap, amely szerint azonban a felvételen hallható beszélgetésen szó sincs ilyesmiről.

Emiatt Horváth József, az UD Zrt. egyik ügyvezetője és Tombor András, Almássy bizalmasa hivatalis visszaélés miatt, ismeretlen tettes ellen kezdeményezett vizsgálatot.

Az ominózus CD-t a nyilvánosságra hozása előtt Dávid Ibolya meghallgattatta Herényi Károly frakcióvezetővel és Somogyi Zoltánnal, aki a Political Capital vezérigazgatója és az MDF elnökének politikai tanácsadója volt.

Bár Somogyi nemrég munkatársainak adta át a politikai elemzőcég vezetését, tulajdonrészét azonban megtartotta. A CD-tartalmát mások előtt megismerő tanácsadót az MDF legújabban parlamenti képviselő-jelöltnek is felkérte. (Mint ismeretes, Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt az ügyben képviselői mentelmi joga miatt nem tudták kihallgatni). Az elmúlt két politikai ciklusban számos kormányzati és állami megbízást elnyerő Politcal Capitalról hétfőn írta meg a Magyar Nemzet, hogy évek óta dolgozik a Nemzetbiztonsági Hivatalnak, amelytől valószínűleg több tízmillió forintot kapott.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Felbolydult a teljes Közel-Kelet – Most szabadul csak el igazán a káosz?

Felbolydult a teljes Közel-Kelet – Most szabadul csak el igazán a káosz?

Irán szombaton támadást intézett Izrael területe ellen, amely új szintre emelte a két ország között dúló konfliktust. A rakétacsapás nem okozott jelentős károkat zsidó állam számára, viszont Jeruzsálemben már eldönthették, hogy nem hagyják megtorlás nélkül az eseményeket. Egy ilyen lépés viszont könnyen kiterjedt háborúvá fajulhat, amely egy csomó országot magával ránthat a Közel-Keleten. Elemzésünkben azt nézzük meg, hogy melyik fél pontosan ki(k)re számíthat egy elharapódzó háború esetén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×