Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Százezer forintot kapnak a 100 év feletti nyugdíjasok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több, mint tizenegyezer 95 éven felüli nyugdíjas kap egyszeri, jubileumi juttatást januárban - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára. Korózs Lajos elmondta: a csaknem hárommillió embert érintő 4,1 százalékos nyugdíjemelés, illetve egy egymillió embernek járó 2-4 százalék közötti korrekció mellett a 95 éven felülieknek 95 ezer, a 100 éven felüliek pedig 100 ezer forint jubileumi juttatást fizetnek ki.

Januárban a közel hárommillió embert érintő 4,1 százalékos nyugdíjemelés, illetve egy egymillió embernek járó 2-4 százalékos mértékű nyugdíj-korrekció mellett a 95 éven felüli ellátottak egyszeri, jubileumi juttatást kapnak - közölte Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára.

Az új év első hónapjában a 95 éven felülieknek 95 000, míg a 100 éven felüliek 100 000 forint jubileumi juttatást fizetnek ki - mondta az államtitkár.

Hozzátette: az érintettek több, mint 11 ezren vannak; az egyszeri juttatás 2011-ben is folytatódik majd, akkor a 90 és 95 év közöttiekkel.

Az államtitkár az idősebb korosztály tagjainak megbecsüléseként említette azt is, hogy januártól megmarad a 65 éven felülieknek járó, tömegközlekedési utazási kedvezmény, amit továbbra is az állam finanszíroz az érintett közlekedési társaságoknak.

Korózs Lajos kitért a tervezett nyugdíj-prémium rendszerére, amit a 42-45 éves szolgálati idővel nyugállományba vonultak kapnak majd, amennyiben beindul az ország gazdasági növekedése.