eur:
393.86
usd:
369.45
bux:
65779.45
2024. április 23. kedd Béla

Százezer forintot kapnak a 100 év feletti nyugdíjasok

Több, mint tizenegyezer 95 éven felüli nyugdíjas kap egyszeri, jubileumi juttatást januárban - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára. Korózs Lajos elmondta: a csaknem hárommillió embert érintő 4,1 százalékos nyugdíjemelés, illetve egy egymillió embernek járó 2-4 százalék közötti korrekció mellett a 95 éven felülieknek 95 ezer, a 100 éven felüliek pedig 100 ezer forint jubileumi juttatást fizetnek ki.

Januárban a közel hárommillió embert érintő 4,1 százalékos nyugdíjemelés, illetve egy egymillió embernek járó 2-4 százalékos mértékű nyugdíj-korrekció mellett a 95 éven felüli ellátottak egyszeri, jubileumi juttatást kapnak - közölte Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára.

Az új év első hónapjában a 95 éven felülieknek 95 000, míg a 100 éven felüliek 100 000 forint jubileumi juttatást fizetnek ki - mondta az államtitkár.

Hozzátette: az érintettek több, mint 11 ezren vannak; az egyszeri juttatás 2011-ben is folytatódik majd, akkor a 90 és 95 év közöttiekkel.

Az államtitkár az idősebb korosztály tagjainak megbecsüléseként említette azt is, hogy januártól megmarad a 65 éven felülieknek járó, tömegközlekedési utazási kedvezmény, amit továbbra is az állam finanszíroz az érintett közlekedési társaságoknak.

Korózs Lajos kitért a tervezett nyugdíj-prémium rendszerére, amit a 42-45 éves szolgálati idővel nyugállományba vonultak kapnak majd, amennyiben beindul az ország gazdasági növekedése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×