eur:
392.82
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Januártól 4,1 százalékkal emelkedik a nyugdíj

Januártól 4,1 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - közölte Herczog László szociális miniszter. Azért ennyivel, mert ekkora inflációval számolt a kormány a jövő évre. A nyugdíjak 2010-ben megőrzik vásárlóértéküket - szögezte le.

A mintegy 2,7 millió nyugdíjas átlagosan havi 3 450 forinttal kap majd több nyugdíjat 2010-ben - közölte Herczog László.

Tájékoztatása szerint az öregségi nyugdíj átlagosan 3 500, a rokkantsági nyugdíj 2 850, az özvegyi nyugdíj pedig 2 380 forinttal emelkedik majd januártól.

A miniszter kitért arra, hogy a nyugdíjkorrekciós program keretében három csoportban további emelést is kapnak a nyugdíjasok. Két százalékkal emelkedik azoknak a juttatása, akik 1988 és 1990 között mentek nyugdíjba.

Ez 270 ezer nyugdíjast érint, akik átlagosan 1 600 forintot kapnak pluszban. Négy százalékos emelést kapnak az 1992 és 1995, illetve az 1997 és 1998 között nyugdíjba vonulók, akiknek ez átlagosan 3 100 forint többletet jelent januártól.

Herczog László hangsúlyozta: a nyugdíjkorrekciós program a 2,7 millió nyugdíjas 30 százalékát érinti.

A tárcavezető elmondta: a nyugdíjemelés 110,1 milliárd forintjába kerül a jövő évi költségvetésnek.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×