Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Középiskolák pályázhatnak a határontúli magyar tájegységek megismertetésére

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Határontúli települések szervezett középiskolai látogatására, valamint az 50 év feletti nők elhelyezkedésének javítására tett javaslatokat a Parlament fideszes alelnöke. Pelczné Gáll Ildikó szerint a személyes élmény felülírja a történelem lapjait.

"Irány a Kárpát-medence!" címmel indít programot az Országgyűlés fideszes alelnöke. Pelczné Gáll Ildikó azt szeretné elérni, hogy néhány helyi kezdeményezés után országos szinten legyen a középiskolai helyi tantervek része a határontúli magyarlakta települések, tájegységek, nagyvárosok felkeresése, megismerése.

Úgy fogalmazott: a személyes élmény felülírja a történelem lapjait.

Beszámolt arról, hogy az ötletet felkarolta a Fidesz alapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány. Elnöke, Balog Zoltán ígéretet tett arra, hogy az alapítvány jövő évi költségvetésében hajlandó erre a célra elkülöníteni egy komolyabb összeget, amelyre majd azok a középiskolák pályázhatnak, amelyek beiktatják tantervükbe e különleges történelemórát, osztály- vagy iskolai kirándulást.

Az ellenzéki politikus reméli, hogy ezt a programot az önkormányzatok is támogatják majd, akár jelképes egyforintos hozzájárulással.

A Parlament alelnöke ugyancsak felkarolná azokat az 50 év feletti nőket, akik hiába keresnek munkát. Statisztikai adatokra hivatkozva azt mondta: ebben a korosztályban 41 százalékos a foglalkoztatottsági ráta.

Olyan adatbázist szeretne létrehozni, melynek révén a regisztrált hölgyeknek többek közt állásbörzét, egészséges életmóddal összefüggő tanácsadásokat vagy egyszerűen klubdélutánokat szerveznének. Ezenkívül felvették a kapcsolatot az 50plusz.hu weboldal ügyvezető igazgatójával, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökével is, hogy hatékonyabban tudjanak hozzájárulni a mielőbbi elhelyezkedéshez.