Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Súlyos kudarc a felnőttképzés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Miközben a magyar lakosság 16 százaléka funkcionális analfabéta, a népesség csaknem egyharmada alul képzett, a felnőttek csupán 3,1 százaléka vesz részt felnőttképzésben, ami súlyos lemaradást jelent az unió többi országával szemben.

A Magyar Nemzet szerint súlyos kudarc a hazai felnőttképzés. A hatékonysággal is komoly bajok vannak, mivel éppen a legrászorultabb rétegeket nem tudják bekapcsolni a képzésbe.

A belváros gyalogos főutcája idő előtt, akár 2010 tavaszára elkészülhet, a főváros viszont Március 15. tér és a Deák tér környékének rendezését még el sem kezdte - írja a Népszabadság. Az V. kerület által megvalósított Fő utca program jelenleg 60 százalékos készültségű, jó eséllyel az ígért határidő előtt, már jövő tavasszal visszaadják a forgalomnak a promenáddá átépülő Károlyi Mihály utca- Petőfi Sándor utca Bécsi utca - Erzsébet tér - Október 6. utca tengelyt. Rogán Antal a kerület polgármestere azt mondta: egyszerre indították a Budapest szíve programhoz tartozó beruházásokat a fővárossal, a városháza viszont bürokratikus gondok miatt elakadt, és jelenleg fél éves csúszásban van.

A Világgazdaság mai számában gázpiaci szakítópróbáról ír. Azt követően fajult házkutatássá, és őrizetbe vétellé az EMFESZ Kft. és a Mabofi Holdings közötti viszály, hogy az utóbbi tulajdonosa Dmitro Firtas ukrán üzletember személyesen jelentette fel az EMFESZ Kft-t és ügyvezetőjét a Nemzeti Nyomozó Irodánál. A két vállalat kapcsolatát egy ideje már számos per mérgezi, ezekből első fokon az EMFESZ többet már megnyert. Góczi István a kft. ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy Firtas éppen azért fordult a Nemzeti Nyomozó Irodához, hogy a polgári peres ügyeiket bűnügynek feltüntetve próbáljon fordítani a számára kedvezőtlen helyzeten.

A Napi Gazdaság írása szerint kamatadó-bajokra figyelmeztetnek a biztosítók. Az eredeti céllal ellentétes hatást okoz és lényegében kizárja a biztosítást a hosszú távú megtakarítások ösztönzését szolgáló adókedvezmény igénybevételének lehetőségéből az a törvénymódosítás, melyet a Pénzügyminisztérium készített és a képviselők megszavaztak a múlt héten. A lap információi szerint a biztosítók azt fontolgatják, hogy a köztársasági elnökhöz, illetve az Alkotmánybírósághoz fordulnak.