eur:
395.12
usd:
371.64
bux:
66169.98
2024. április 16. kedd Csongor

Súlyos kudarc a felnőttképzés

Miközben a magyar lakosság 16 százaléka funkcionális analfabéta, a népesség csaknem egyharmada alul képzett, a felnőttek csupán 3,1 százaléka vesz részt felnőttképzésben, ami súlyos lemaradást jelent az unió többi országával szemben.

A Magyar Nemzet szerint súlyos kudarc a hazai felnőttképzés. A hatékonysággal is komoly bajok vannak, mivel éppen a legrászorultabb rétegeket nem tudják bekapcsolni a képzésbe.

A belváros gyalogos főutcája idő előtt, akár 2010 tavaszára elkészülhet, a főváros viszont Március 15. tér és a Deák tér környékének rendezését még el sem kezdte - írja a Népszabadság. Az V. kerület által megvalósított Fő utca program jelenleg 60 százalékos készültségű, jó eséllyel az ígért határidő előtt, már jövő tavasszal visszaadják a forgalomnak a promenáddá átépülő Károlyi Mihály utca- Petőfi Sándor utca Bécsi utca - Erzsébet tér - Október 6. utca tengelyt. Rogán Antal a kerület polgármestere azt mondta: egyszerre indították a Budapest szíve programhoz tartozó beruházásokat a fővárossal, a városháza viszont bürokratikus gondok miatt elakadt, és jelenleg fél éves csúszásban van.

A Világgazdaság mai számában gázpiaci szakítópróbáról ír. Azt követően fajult házkutatássá, és őrizetbe vétellé az EMFESZ Kft. és a Mabofi Holdings közötti viszály, hogy az utóbbi tulajdonosa Dmitro Firtas ukrán üzletember személyesen jelentette fel az EMFESZ Kft-t és ügyvezetőjét a Nemzeti Nyomozó Irodánál. A két vállalat kapcsolatát egy ideje már számos per mérgezi, ezekből első fokon az EMFESZ többet már megnyert. Góczi István a kft. ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy Firtas éppen azért fordult a Nemzeti Nyomozó Irodához, hogy a polgári peres ügyeiket bűnügynek feltüntetve próbáljon fordítani a számára kedvezőtlen helyzeten.

A Napi Gazdaság írása szerint kamatadó-bajokra figyelmeztetnek a biztosítók. Az eredeti céllal ellentétes hatást okoz és lényegében kizárja a biztosítást a hosszú távú megtakarítások ösztönzését szolgáló adókedvezmény igénybevételének lehetőségéből az a törvénymódosítás, melyet a Pénzügyminisztérium készített és a képviselők megszavaztak a múlt héten. A lap információi szerint a biztosítók azt fontolgatják, hogy a köztársasági elnökhöz, illetve az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten

Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten

Nemrég derült ki, hogy az Uber – amely közel nyolc éve hagyta el a budapesti piacot – új formában tér vissza a fővárosba. Április 16-án, vagyis ma a Budapesti Közlekedési Központ után a Nemzeti Közlekedési Hatóság is zöld utat adott a cégnek, vagyis a hivatalos jóváhagyási folyamat lezárult. Várhatóan nyár elején indul a szolgáltatás, és már csak napok kérdése, hogy jelentkezhetnek a sofőrök az Uberhez. A cég indulásáról kérdeztük Kardos Esztert, az Uber magyarországi vezetőjét és Reich Ádámot, a partnercég, az F Mobilitás Kft. ügyvezetőjét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×