Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ma is többen rosszul lettek a plázában - képek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Budapesten újabb öt ember lett rosszul délelőtt az Allee bevásárlóközpont egyik, mínusz második szinten lévő üzletében - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

Molnár Péter elmondta: a parkolóval egy szinten lévő élelmiszerbolt dolgozói lettek rosszul, valószínűleg azért, mert az üzletben huzamosabb ideig lélegezték be az autók által kibocsátott kipufogógázt. Az öt embert mentők vizsgálják a helyszínen.

Az Allee bevásárlóközpontból vasárnaő 14 embert vittek kórházba enyhe szén-monoxid-mérgezés tüneteivel.

Azóta már mindannyian hazamehettek. Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az InfoRádióban tegnap arról számolt be, hogy a polgári védelmi igazgatóság mérései a hipermarketben és az azzal egy szinten lévő parkolóban a szokásosnál nagyobb, de az egészségügyi határérték alatti koncentrációban mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét.

A bevásárló központot építő ingatlanfejlesztő cég tegnap azt közölte, hogy a szellőző- és az épületfelügyeleti rendszer összehangolásakor keletkezett hibát elhárították.

Vizsgálódik a rendőrség

Feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálja a XI. kerületi rendőrkapitányság, hogy történt-e bűncselekmény a budai bevásárlóközpontban történt vasárnapi és hétfői szén-monoxid-mérgezések ügyében - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Kormos Endre közölte: a rendőrség megvizsgálja, hogy az üzletközpontban betartották-e a műszaki utasításokat, valamint azt, terhel-e valakit személy szerint felelősség azért, hogy vasárnap tizennégy, hétfőn öt ember lett rosszul a mélygarázsból visszaáramló kipufogógáztól.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával, ismeretlen tettes ellen vizsgálódik. A rendőrségnek tizenöt napon belül kell döntenie arról, hogy a beszerzett adatok megalapozzák-e a büntetőeljárás megindítását.