eur:
392.52
usd:
365.9
bux:
66689.15
2024. április 25. csütörtök Márk

Ez történt a Műgyűjtők éjszakáján

A Falk Miksa utcai galériák körülbelül fele csatlakozott csütörtökön a 14. Műgyűjtők éjszakájához. Az InfoRádió a helyszínen járt.

Este hét óra körül kezdtek csordogálni az emberek a Falk Miksa utcára, az útba eső első galériában ekkor már szép számban voltak az érdeklődők. Volt, hogy a minden évben négyszer megrendezett Műgyűjtők éjszakája 8 ezer látogatót vonzott, de kevesebb résztvevő esetén is 5-ször, 6-szor annyian látogatnak el ilyenkor egy-egy galériába, mint egy átlagos napon. A látogatószámot az időjárás és a kapcsolódó programok befolyásolják - árulta el az InfoRádiónak Fekete Viktória, a Mission Art Galéria művészeti munkatársa.

A rendezvény nem a nagy eladások színtere, a cél sokkal inkább a művészetet kedvelő emberek megszólítása - mondta Andrási Kata szervező.

Az utcán található több mint 40 galéria és régiségkereskedő viszonya a Műgyűjtők éjszakájához nem egyértelmű. Andrási Kata elmondása szerint 10-12 galéria jelenti a fixen csatlakozók táborát, de volt olyan év, amikor 28-an vettek részt a programban. Csütörtökön 21 galéria vállalta, hogy éjfélig tart nyitva.

Virág Judit galériatulajdonos szerint az esemény elsősorban a kisebb kiállítótermek- és aukciós házak számára járhat előnnyel, épp ezért ők este 6 órakor lehúzták a redőnyt.

Makláry Kálmán, a Műgyűjtők éjszakája ötletgazdája szerint a rendezvény igazi érdeme, hogy specializálódásra késztette a galériákat.

A Falks Miksa utcába látogatók pozitívan nyilatkoztak az eseményről az InfoRádiónak, igaz, este 7 órakor még nem tudták elmondani, hogy a korábbiakhoz képest milyen a rendezvény és a kiállítások színvonala. Egy hölgy például azt emelte ki, örül annak, hogy végre a hazai galériák is kezdik felfedezni a magyar festők műveit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×