Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Giró-Szász: A kinevezésekkel a politikusok akarják átmenteni a barátaikat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyakran nem is a párt, hanem annak vezetői akarják \"átmenteni\" a barátaikat a kormányváltás utánra - mondta az InfoRádiónak a Századvég Alapítvány igazgatója azzal összefüggésben, hogy Hiller István oktatási és kulturális miniszter több nagy állami intézmény vezetőjét lecserélte néhány hónappal a választás előtt. A Nemzeti Galéria élére például saját államtitkárát nevezte ki. Az elemző úgy véli, hogy a mostani ellenzék azért nem tiltakozik vehemensen, mert nem ez a legfontosabb problémája.

Amikor idő előtt és furcsa körülmények között neveznek ki embereket fontos, akár művészeti, akár tudományos pozíciókra, felvetődik a kérdés, hogy a szakmaiság, vagy a politikai hovatartozás, a holdudvarba tartozás döntött - mondta az InfoRádiónak a Századvég Alapítvány igazgatója.

Giró-Szász András kiemelte: a kinevezésekkel gyakran nem is a párt, hanem annak vezetői akarják "átmenteni" a barátaikat, a hozzájuk közel álló embereket.

A gazdasági és társadalmi problémákkal szabdalt országban a kormányzásra készülő politikai erőnek, vagyis a Fidesznek kisebb gondja is nagyobb annál, hogy ilyen pozícióknak a megvitatásával foglalkozzon - vélekedett a Századvég Alapítvány igazgatója.

Nemrég Hiller István oktatási és kulturális miniszter a kulturális ágazat több intézményvezetőjét lecserélte, és a Nemzeti Galéria élére saját szakállamtitkárát, Csák Ferenc művészettörténész-politológust nevezte ki.

Hanganyag: Herczeg Zsolt