eur:
393.11
usd:
367.41
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Már három iskola zárt be átmenetileg a H1N1-es vírusfertőzés miatt Magyarországon

Már három iskola zárt be átmenetileg a H1N1-es vírusfertőzés miatt Magyarországon. A Fejér megyei Mór egyik középfokú oktatási intézményében, valamint a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan általános iskolájában ma, míg a Baranya megyei Szederkényben tegnap rendeltek el tanítási szünetet.

Mór jegyzője az InfoRádióban azt mondta: a Perczel Mór Szakképző Iskola és Kollégiumban a diákok 25-30 százalékánál, és a tanárok egyharmadánál észleltek influenzaszerű megbetegedést.

Dornyi Sándor hangsúlyozta: a betegek közül senki nem került kórházba. November 23-áig tanítási szünet van a lábatlani általános iskolában is; a Komárom-Esztergom megyei település vezetése a járvány megelőzése érdekében döntött így, miután az iskola 434 tanulója közül 143-an hiányoztak, öt diáknál pedig H1N1-es fertőzést mutattak ki.

Tegnap a Baranya megyei Szederkényben szintén egy általános iskolát zártak be, mert az intézményben tanuló 206 gyerek közül 60 betegedett meg a H1N1-es vírustól. Az iskola jövő szerdáig biztosan zárva marad. A gyermekek több hozzátartozója is Ukrajnában járt a múlt hónapban.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×