Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Romagyilkosságok: jövő héten már többet tudhatunk

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Várhatóan csak a jövő héten ismerheti meg a nyilvánosság a romák elleni támadássorozat kapcsán készült ténymegállapító jelentést, a parlament nemzetbiztonsági bizottsága ugyanis szocialista kérésre nem szavazott mai ülésén a dokumentumról.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elhalasztotta a szavazást a romák elleni támadássorozatról készült ténymegállapító jelentésről. A fideszes Demeter Ervin, a szocialista Tóth Károly és a szabad demokrata Gulyás József részvételével háromtagú külön munkacsoport alakult néhány hete annak kiderítésére, hogy a titkosszolgálatoknak milyen szerepe volt a romák elleni támadók felderítésében.

Gulyás József az ülés után azt mondta, jövő héten talán már szavazhat a bizottság. "A ténymegállapító vizsgálat jelentése elkészült, de a bizottság akceptálta, hogy Tóth Károly még időt kért annak tanulmányozására" - mondta a képviselő.

Azt nem tudni, hogy Tóth Károly miért kért időt.

A munkacsoport felállítását azért is kezdeményezte az SZDSZ-es Gulyás József, hogy az elkövetett hibák, mulasztások, valamint a lehetséges tanulságok számbavétele, továbbá a hasonló hibák, mulasztások elkerülése érdekében konkrét javaslatokat is megfogalmazzon.

Úgy tudjuk, a jelentés kemény megállapításokat is tartalmaz. Egyes részei azonban csak az után kerülhetnek nyilvánosságra, hogy a nemzetbiztonsági bizottság már szavazott róla. Ezt Gulyás József a jövő hétre várja.