eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az újinfluenza nem veszélyesebb a szezonálisnál

Az új típusú influenza vírus nem veszélyesebb a szezonális influenzánál sem lefolyását sem pedig szövődményeit tekintve - mondta az InfoRádiónak Berencsi György virológus. A szakember szerint a súlyos szövődményekhez a legyengült immunrendszer vezethet, de előfordulhat, hogy a túl erős védekezés okoz problémát.

Nem kockázatosabb az új típusú influenza a szezonálisnál - mondta az InfoRádiónak az Országos Epidemiológiai Központ tudományos tanácsadója. Berencsi György virológus kiemelte: az emberek egy százaléka lesz olyan súlyos beteg, hogy kórháza kerüljön a vírustól.

Az új típusú és a szezonális influenza legtöbb klinikai tünete megegyezik, és az időbeli lefolyást tekintve sem különböznek - közölte a szakember. Hozzátette: az újinfluenza ellen senkinek sincs védettsége, így aránylag sokakat megfertőz, de szaporodóképessége nem fejlődött ki teljesen, így viszonylag kevesen kerülnek kórházba.

Mindkét betegségl lázzal, fejfájással, köhögéssel, gyengeséggel, torokfájással, izomfájdalmakkal és orrváladékozással jár, de az új típusú influenza hányást és hasmenést is tud okozni a betegek felénél - fejtette ki a virológus.

A szakember szerint a súlyos szövődményekhez a legyengült immunrendszer vezethet, de előfordulhat, hogy a túl erős védekezés okoz problémát.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×