eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Áder János utódára szavaznak ma Csornán

Időközi parlamenti képviselő-választást tartanak a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán. A voksolást azért írták ki, mert a térség parlamenti képviselője, a fideszes Áder János július 13-án lemondott országgyűlési képviselői megbízatásáról, miután mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választáson.

A voksoláson 5 jelölt indul; a szavazóhelyiségek 19 óráig lesznek nyitva. A választás akkor lesz érvényes, ha azon a szavazásra jogosultak 50 százaléka plusz 1 fő vesz részt. Eredményes akkor lesz, ha a jelöltek egyike megszerzi a szavazatok több mint a felét. Ha ma nem sikerül képviselőt választani, akkor november 22-én második fordulót tartanak.  A voskolással egyidőben a Pest megyei Dunakeszin, a Baranya megyei Komlón és a Békés megyei Lőkösházán önkormányzati képviselőket, illetve polgármestert választanak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×