eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Oszkó: "Elegendő tartalék maradt a költségvetésben"

A pénzügyminiszter szerint elegendő tartalék maradt a költségvetésben, miután a kormány az átlagosnál pesszimistább forgatókönyv alapján tervezte a jövő évi büdzsét. Oszkó Péter azután beszélt erről a Magyar Televízió esti hírműsorában, hogy a parlament elfogadta a 2010-es költségvetés fő számait.

A képviselők által jóváhagyott javaslatok alapján a jövő évi büdzsé továbbra is 3,8 százalékos hiánycéllal számol, 40 milliárd forintot elvon a közösségi közlekedéstől, és 70 milliárd forinttal csökkenti az önkormányzatok támogatását. Nem változik a gyermekétkeztetés támogatásának mértéke, és lesz fedezete annak, hogy az ötszázalékos áfa-kulcsba kerüljön a távhő.

A jövő évi büdzséhez több mint 1500 módosító javaslat érkezett; ennek több mint 95 százalékát a Fidesz nyújtotta be, de ezek közül egyet sem támogatott a kormány és a parlament. Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a Magyar Televízió esti műsorában úgy nyilatkozott: pártja szerint a kormány számításaival szemben a költségvetési hiány jövőre 5-7 százalékos lehet.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×