eur:
393.32
usd:
367.58
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Kiegészítették a vádiratot a pákozdi földügyben

Kiegészítette az ügyészség a Benedek Fülöp elleni vádiratot az úgynevezett pákozdi földügyben.

A Magyar Nemzet azt írta: a bizonyítékként beterjesztett hangfelvétel alapján Benedek Fülöp maga ismeri el, hogy - még mint az agrártárca szakállamtitkára - közbenjárt a 201 hektáros területet megszerző magánszemély érdekében.

A Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség tavaly emelt vádat Benedek Fülöp ellen hivatalával való visszaélés miatt a pákozdi államiföld-értékesítés ügyében. A lőtérként nyilvántartott 201 hektáros természetvédelmi terület valamikor a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében volt, majd a birtok az agrártárca felügyelete alá tartozó Nemzeti Földalapkezelőhöz került.

Később 90 millió forintért adták el a területet, és új tulajdonosa bevitte egy kft.-be, majd üzletrészével együtt 244 millió forintért adta tovább egy norvég állampolgárnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×