Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egy időre leáll a Margit híd felújítása

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy független statikus szerint rosszabb állapotban van a Margit híd, mint amilyennel az eredeti felújítási tervekben számoltak - írja az Index. Kiderült, a felújítás kezdete előtt alaposabb szakértői számításokat kell végezni az eddig véltnél, emiatt a vizsgálat elhúzódik az eredetileg tervezetthez képest. Ez hátráltatja a hatósági engedélyek kiadását, emiatt egy ideig áll a majd felújítás.

A számítás, és vele az engedély kiadása azért húzódik el az eredeti tervekhez képest, mert a független statikus szakember szerint a tervező egy jobb állagú híddal számolt eredetileg, mint a mostani állapot. Mivel a híd rosszabb állapotú, ezért alaposabb és hosszabb ideig tartó statikai vizsgálatot kell végezni - írja az Index.

A statikai vizsgálatok befejezése előtt a Nemzeti Közlekedési Hatóság nem adhatja ki az engedélyt a felújítási munka elkezdésére. Mint azt az Index a főpolgármesteri hivatalban megtudta, jelenleg olyan munkák folynak, amihez nem kell a hatósági engedély, így például állványozás, dúcolás.

Az ideiglenes állványokat már megépítették, a villamosok a hétvégén állnak át a a lefektetett repülősínekre.

Ha az állványozás is befejeződik, akkor előfordulhat, hogy egy-két hétig senki nem dolgozik majd a hídon. A független statikus kontrollszámításain alapuló hatósági engedély kiadását október végére várják, akkortól megkezdődhet a felújítás.

Az Index várja a főpolgármesteri hivataltól a beruházás folyamatát végigkísérő Hídpénz mellékletéhez a következő, beruházással kapcsolatos dokumentumokat.
Ígéret szerint a portál a héten megkapja az általános (pontos, rögzített dátumokat még nem tartalmazó) ütemtervet, október végén a hatósági engedélyt, november végén pedig a hatósági engedély sarokpontjait figyelembevevő végleges kivitelezési ütemtervet.