eur:
394.2
usd:
369.67
bux:
65555.93
2024. április 23. kedd Béla

"Kilencven milliárdból lehetne versenyképes a magyar sport"

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint a jövőre előirányzott 15,1 milliárd forint helyett évi 90 milliárd forintra lenne szüksége a magyar sportnak ahhoz, hogy nemzetközi szinten versenyképes maradjon.

"A jövő évre tervezett 15,1 millárd forint helyett számításaink szerint 90 milliárdra lenne szüksége a magyar sportnak ahhoz, hogy prosperáljon, s a nemzetközi mezőnyben a legjobb 15-20 nemzet között legyen" - mondta Schmitt Pál a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén.

Schmitt annak kapcsán, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a jövő héten dönt a 2016-os rendezésről, hozzátette: a jelenlegi gazdasági helyzetben nem az a realitás, hogy Magyarország az olimpiai rendezésre pályázzon.

"Néhányan olimpiáról álmodnak, én inkább versenyzőket álmodok a klubokba" - mondta.

A közgyűlésen elfogadták a 2012-es londoni ötkarikás játékokra vonatkozó felkészülési irányelveket, amelyeknek értelmében 20-22 sportág 301-339 versenyzője vívhatja ki az indulási jogot, a cél pedig 7-8 aranyérem, 23-32 érem, s 167-217 pont megszerzése.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×